Cara Atasi Masalah Jerawat Dengan Mudah

Auuuuu . jerawat ada kat muka, stress sangat rasa. Kadang sejam mengadap cermin disebabkan jerawat . Jerawat ni boleh ada pada sesiapa sahaja, tidak kira umur pun. Jerawat ni sebenarnya banyak kategori juga.Ada jerawat disebabkan hormon, jerawat disebabkan tekanan, jerawat disebabkan resdung, jerawat akibat pemakanan yang tak seimbang,jerawat kulit keringa atau berminyak dan ada juga[…]

Pencuci Muka Terbaik Di Malaysia

car Pencuci Muka Terbaik Di Malaysia. Anda sedang cari pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit muka? Anda membuat pilihan tepat memilih saya. Pencuci muka saya ini sangat istimewa kerana dia memang berbeza dari pencuci muka yang lain. Pencuci muka youth shaklee adalah terbaik dimalaysia dan juga di dunia. Untuk pengetahuan anda, youth ini[…]

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh[…]

Cara Atasi Gout Paling Berkesan Dan Mudah

Gout,terasa ngeri bila teringat rasa kesakitan gout yang membuatkan tidak boleh tidur lena, tidak selera makan dan bagai dicucuk pisau tajam di bahagian diserang gout.Gout memang menyakitkan,orang yang hadapi sahaja yang memahami rasa sakit sehingga menganggu aktiviti harian dan juga pekerjaan.Walaupun majoriti pesakit gout adalah usia emas, tetapi ada juga pesakit gout dikalangan orang muda.[…]

Cara Atasi Rabun Dan Silau Dengan Berkesan

Anda ada masalah mata? memang malas dah nak pakai cermin mata kalau boleh kan? kat sini aizah ingin share cara atasi rabun dan silau dengan berkesan :- Jom kita tengok testimoni yang dah berjaya dengan set kesihatan mata shaklee ini :- TESTIMONI 21 : AINI NABILAH [POWER SILAU DAN RABUN JAUH SEMAKIN BERKURANGAN SELEPAS AMALKAN[…]

Checklist Persediaan Dan Kelengkapan Persekolahan

Assalamualaikum semua, anak-anak nak sekolah biasanya ibu bapa yang berdebar dan resah, yelah kan banyak persediaan yang perlu dilakukan.Lagi-lagi macam saya anak pertama baru nak daftar darjah satu,memang rasa berdebar dan tertanya-tanya juga apa yang perlu di buat kelengkapan semua. Jadi dah aizah mencari dan kumpulkan senarai kelengkapan yang perlu di sediakan, aizah kongsi juga[…]

Cara Hilangkan Sakit Migrain Dengan Berkesan

Migrain memang menyakitkan, sesiapa yang alami masalah migrain sahaja yang tahu betapa ia memeritkan. Ada yang rasa nak hantuk kepala kedinding pun ada. haa bayangkan betapa peritnya bila migrain tu datang ada yang sehingga terkencing dalam seluar.Migrain ini sakit kepala yang dikenali juga sebagai vascular headache.Kebiasaanya sakit kepala migrain ini akan berulang berlaku dan akan[…]

Punca Sembelit Teruk Dan Cara Atasinya

Sembelit memang benda biasa bagi kita.Tetapi yang luar biasa apabila sembelit kerap terjadi dan juga sembelit yang berlarutan sehingga memudharatkan badan kita. Sembelit ini adalah kekerapan membuang air besar yang sedikit,berkurangan atau sakit ketika ingin membuang najis.Sebenarnya sembelit ialah satu gejala bukannya satu penyakit.Majoriti antara kita pernah alami masalah sembelit ini. Sembelit jika dibiarkan berlarutan[…]