Bila anak demam , kita sebagai ibulah yang tak senang nak duduk , hati resah , kalau boleh biarlah demam tu singgah pada kita bukan pada anak . betulkan ibu-ibu ? kalau boleh biar kita sahaja yang tak sihat dan bairlah anak sentiasa sihat. barangkali ini adalah perasaan yang sentiasa hadir dalam hati ibu apabila anak demam , anak batuk , anak selsema atau anak tidak sihat. Bila anak kerap demam , kita perlu kuatkan sistem imun anak kita . supaya apabila sistem imun anak kita kuat , virus susah untuk singgah pada sel- sel anak kita .

Selain ubat dari hospital , aizah sangat cadangkan ibu-ibu boleh bagi supplement yang semulajadi pada anak anak kita yang telah berumur setahun ke atas. kita perlu pastikan supplement yang kita sbeli dan akan bagi anak makan itu selamat, semulajadi dan tidak bahaya dan yang penting lagi tidak memberi kesan sampingan yang memudharatkan pada anak kita kelak. Jadi aizah nak syorkan pada ibu bapa , apa yang telah aizah berikan pada anak -anak aizah .

sejak anak setahun , aizah telah berikan supplement semulajadi yang di yakini selamat untuk anak-anak aizah . Alhamdulillah anak-anak pun suka . anak saya yang kedua yang selalu ada astma juga telah berkurangan . dan di sini juga aizah ingin kongsikan seorang ibu ini juga berikan supplement yang sama macam aizah pada anak -anak .


TESTIMONI 33 : NADIMAH MUHAMMAD

.

Ni Zayyad Zikri. Daripada lahir, dia memang tidur berdengkur.
.
Masa umur 2 tahun, dia baru ada 2 perkataan yang dia pandai sebut. tu pon hanyalah hujung-hujung je.
.

Alhamdulillah, concern saya tu sebenarnya betul. 2 tahun dah kira lambat untuk anak kecil kita bercakap. Mungkin dia ada masalah yang perlu dirujuk kepada pakar. Ada sesetengah orang kata, alaaa baru 2 tahun. Rilekslaaaaa. No parents, cuba dulu rujuk kepada pakar especially jika anak perempuan..Anak lelaki saya admit, mereka lebih lambat daripada perempuan kebanyakannya.

.

Bila dah jumpa pakar, Doktor jumpa 2 penemuan. Ada cecair di dalam gegendang telinga dan jugak adenoid pada hidungnya yang menjadikan dia kerap selsema menyebabkan cecair mukus banyak dalam telinga. Terapi pertuturan dan operation diperlukan setelah beberapa temujanji susulan tapi takde sebarang perubahan.
.

Once doktor dah decide tarikh untuk operation, 3 bulan daripada temujanji terakhir tu, masa ni lah saya fokuskan pada immune dia betul². Sebabnya kalau dia selsema sebelum operation, operation tu kene tunda!
.

Jadinya saya bagi zayyad Nutriferon dan Omega konsisten setiap hari selama 3 bulan berturut-turut.
.

Korang bayangkan, daripada umur 2 tahun dia stop menyusu badan tu, mula lah series selsema berpanjangan.Dah sama macam mama dia yang resdung dulu² sebelum makan shaklee. Maw tak mama bagi dia konsisten hari² nutriferon dan omega. Kang kene tunda operation, lambat pulak dia nak buang adenoid and buang cecair dalam telinga tu.
.

Alhamdulillah, sepanjang 3 bulan tu immune dia sangat sangat improve. Selsema hanya sekali di bulan pertama je!

.
Masa check sehari sebelum operation, and dia tak selsema langsung! Doktor kata kita buat 1 operation je. Sebab cecair dalam telinga dia dah takde! Fuhhhhhh, berhasil sangat improve immune yg buatkan budakni tak selsema dah!

.
Operation hanya untuk buang adenoid sahaja, yang juga punca kepada bunyi dengkur dia selain buatkan dia cepat atau mudah kene selsema.

.

Dengkur pon jadi masalah ke? Ye parents, dengkur menandakan pernafasan kita tersekat. kadar oksigen yang masuk adalah lebih rendah daripada normal. Jika dibiarkan berterusan berpanjangan, otak kita lebih kecil daripada biasa. Which is effect lagi pembelajaran dan perkembangan si anak.

.

Operation buang adenoid tu hanya 2 jam sahaja. Jangan risau, anak dibius dulu. so dia tak sedar pon doktor buat apa. And recovery sangatlah cepat. Lepas keluar OT, dia dah boleh discaj kalau takde sebarang komplikasi atau pendarahan. Yet, Zayyad discaj tu terus jalan-jalan ke Ikea lagi main-main macam biasa

.

Alhamdulillah, setahun sudah berlalu. Sejak buang adenoid tu, and konsisten jugak Omega guard dan nutriferon, immune dia sangat sangat improve. Jarang sangat dah kene selsema atau demam. Walaupon ke sekolah bercampur dengan ramai kanak-kanak lain. Kita tahu kan, bila anak-anak ni bercampur, mereka sangat mudah dijangkiti virus.

Oh, zayyad juga dah sangat petah bercakap, cuma pelatnya masih ada la

So penting, mantapkan imunisasi mereka!
.

Kalau anda sebagai parents yang ada anak-anak selalu je demam and selsema, dah berumur setahun ke atas, cubalah ikhtiar dengan Nutriferon dan Omega guard ni.
.

Saya dah jumpa untuk anak-anak saya

Terima kasih Shaklee hasilkan formula makanan tambahan yang sangat bermutu tinggi dan berkesan ni.

Terima kasih shaklee, terima kasih supermom shaklee story!

Alhamdulillah bila anak kita sihat , anak kita ceria . kita pun rasa ceria dan rasa bahagia gembira kan ibu ayah ? jadi untuk memberikan kesihatan dan tumbesaran yang sihat untuk anak-anak kita marilah kita bantu anak anak kita dengan supplement tambahan untuk anak kita ini .

ibu ayah jangan risau, dia memang selamat sebab dia dari bahan semulajadi . seperti omega guard adaalah minyak ikan yang telah di kaji oleh saintis dan ikan yang di ambil juga sangat berkualti tinggi dari yang lain . jadi aizah sangat syorkan ibu ayah , ikhtiarlah dengan supplement
omega guard, nutriferon m vitalea kids untuk anak anak kita . in shaa Allah .
hubungi aizah sekarang untuk pertanyaan lebih lanjut . in shaa Allah aizah sedia membantu :- hubungi di :-

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge