Baru bangun pagi, muka dah berminyak, belum sampai tengari dan petang, Muka lagi berminyak. Anda mengalami masalah muka berminyak ini? Pastu rasa sedikit rimas dan asyik ingin lap untuk hilangkan masalah muka berminyak ini. Lagi kalau wanita yang sudah memakai mekap, muka berminyak akan mengahancurkan mekap yang cantik. Sebenarnyakan kulit muka memang hasilkan minyak untuk kekalkan kelembapan kulit muka , tetapi ada yang ada masalah penghasilan minyak yang berlebihan dan menyebabkan muka kelihatan terlalu berminyak dan juga boleh menjadi punca jerawat dan sebagainya.

Jadi aizah ingin kongsikan beberapa tips yang boleh kita lakukan untuk hilangkan muka berminyak ini :-

7 Cara yang boleh juga kita lakukan selain yang aizah kongsikan dalam video aizah di atas :-

  1. Elak mencuci Muka dengan bahan kasar contoh span yang kasar, tuala yang kasar.
  2. Siang dan malam perlu cuci muka . sebaik bangun tidur kita perlu mencuci muka dan sebelum tidur juga perlu mencuci muka . cara ini untuk menstabilkan keluaran minyak semulajadi .
  3. Cuci muka dengan air bersuhu bilik, kita perlu elakkan mencuci muka menggunakan air panas, sebab dia boleh merosakkan kulit.
  4. Elakkan makanan yang berminyak . jikaboleh kita perlu kurangkan atau elakan makanan yang berminyak dan juga berunsurkan tenusu.
  5. ambil makanan yang tinggi fiber, seperti sayuran dan buahan.
  6. Menggunakan pencuci muka yang sesuai untuk muka yang berminyak. ada pencuci muka yang sangat tak sesuai untuk kulit berminyak. jadi kita perlu berhati-hati ketika memilih pencuci muka. aizah menggunakan pencuci muka youth shaklee. sangat baik untuk semua jenis kulit muka.
  7. Ambil vitamin untuk memperbaiki sel-sel kulti kita daripada dalaman. aizah ambil set kecantikan shaklee iaitu , ESP, Bcomplex dan juga GLA. ia sanat bagus untuk masalah kulit berminyak ini .

Jom kita lihat testimoni yang sudah berjaya hilangkan muka berminyak :-


TESTIMONI 38 : ROYANTY BARUDDIN
.
[KESAN MEMBERANGSANGKAN SEAWAL 14 HARI PENGGUNAAN YOUTH SHAKLEE]
.
Assalamualaikum …. saya Royanty Baruddin. Ummi kepada 3 orang cahaya mata, seorang anak lelaki berumur 12 tahun dan kembar perempuan 6 tahun. Saya berumur 41 tahun.
.
Saya seorang ibu yang bekerja. Saya mempunyai kulit wajah yang berminyak di kawan zone T, Pori-pori terbuka dan selalu naik jerawat pasir.
.
Kulit muka saya sensitif tak berani dan mencuba sebarang skincare. Masa tengok shaklee mengeluarkan YOUTH Skincare, saya tergoda nak mencuba. Itu pun setelah tengok banyak testimoni yang positif walau pun guna dalam waktu yang singkat.
.
Alhamdulillah setelah menggunakan selama 14 hari, saya dah nampak effect yang memberangsangkan. Muka saya dah tak berminyak lagi, pori-pori semakin mengecil dan kulit muka terasa lembut dan segar je.
.
Kini tak perlu nak filter-filter bila nak upload gambar. Keyakinan itu datang sendiri dan tak perlu untuk menipu diri sendiri. Tampil yakin di hadapan tapa ragu-ragu.
.
Terima kasih shaklee. Ini la cerita shaklee effect saya.

Terbuktikan ? Haa jadi hubungi aizah sekarang untuk hilangkan muka berminyak dengan selamat .. ya , kita boleh cantik tanpa nampak muka berminyak tu. percayalah .

hubungi aizah di :-

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge