Bila anda membuka artikel saya ini, anda telah membuat pilihan yang tepat untuk mencari bisnes partime yang paling sesuai walaupun anda sedang bekeja tetap yang lain. Sudah tentu anda ingin mencari bisnes yang senang diuruskan, boleh buat bila-bila masa yang sesuai, cara pengeposan yang memudahkan Dan dapat duit income yang best setiap bulan. memang best sangat .

Kalau Saya Buat bisnes ni, Berapa saya Dapat income sebulan?

Ini soalan paling popular bila nak mulakan pekerja . Saya nak bongkarkan kepada anda.. Anda perlu bersedia, bila anda join bisnes ni, anda mungkin dapat income 3 angka,4 angka, 5 angka atau 6 angka sebulan. Pendek kata income setiap bulan anda, anda tentukan. Haaaa syok gila. Kalau di pejabat, boss tentukan gaji, dengan bisnes shaklee anda tentukan gaji sendiri tanpa limit. jangan terkejut jika tetiba anda berhenti kerja sekarang tetapi duit berkepuk kepuk dalam akaun bank anda.

Saya bekerja di petronas carigali,klcc sebagai setiausaha di sana, pekerjaan saya memang sibuk, bukan sahaja menjaga boss malah saya juga membantu semua staff yang lain. Dalam masa bekerja saya juga menjalankan bisnes ini. Waktu rehat saya gunakan sepenuhnya untuk buat bisnes selain waktu malam. Tak pening ke uruskan? Alhamdulillah. Saya uruskan masa dengan betul. SEKARANG, SAYA SUDAH RESIGNED DAN MEMBUAT BISNES INI SEPENUH MASA. Ya Allah satu anugerah rasanya Allah hadiahkan pada saya.

Saya ingin kongsikan juga pada semua, seorang rakan niaga saya sebagai pensyarah ,ada anak 6 orang yang masih bersekolah dan jarak jauh dengan suami. Dia telah membuktikan bisnis ini boleh dijalankan.

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 5
KATEGORI : SUPERMOM SUCCESS STORY
.
TESTIMONI 11 : NAJIHAH ABDUL MUTALIB
[SIBUK SEBAGAI PENSYARAH BUKAN HALANGAN BAGI IBU ANAK 6 INI BERJAYA CAPAI INCOME 4-5 ANGKA SEBULAN DENGN BISNES SHAKLEE]
.
Assalamualaikum & Salam Sejahtera.
Saya Dr. Najihah binti Abdul Mutalib, seorang ibu kepada 6 orang cahayamata dan berkerjaya tetap sebagai Pensyarah di salah sebuah universiti awam.
.
Kisah saya bersama Shaklee bermula secara tidak disangka kira-kira 6 tahun yang lalu. September 2012 saya menjadi ahli Shaklee dengan niat untuk mendapatkan harga ahli pada masa itu. Kebetulan saya sememangnya telah mengamalkan suplimen Shaklee setahun sebelumnya tetapi belum menjadi ahli.
.
Pada awalnya, bila diajak oleh upline saya untuk serius berbisnes saya menolak sebab saya merasakan tak dapat beri tumpuan dan bahagikan masa antara bisnes dan kerjaya hakiki. Kebetulan, waktu tu saya sedang berpantang anak ke-5 dan akan bertugas semula lebih kurang sebulan je lagi. Jadi, saya memang tak ambil pusing sangat tentang ajakan upline saya untuk mulakan bisnes Shaklee.
.
Namun, percaturan Allah memang tak dapat kita sangkal lagi. Selepas 2 minggu saya memerhati, membaca dan mendapatkan info dalam group khas Shaklee, hati saya terbuka untuk cuba berkongsi di FB berkenaan produk Shaklee dan #ShakleeEffects yang saya dapat setelah setahun lebih amalkan Shaklee.
.
Terujanya saya apabila bulan pertama join, bonus yang saya terima ialah sebanyak RM500+! Wah, masa tu saya terus terfikir, saya boleh jana income tambahan dengan Shaklee, paling kurang pun dapat bayar gaji pembantu rumah ketika itu RM500 sebulan.
.
Alhamdulillah, sejak dari saat itu, saya tidak menoleh ke belakang lagi. Walaupun masa tu saya berkerjaya tetap sebagai Pensyarah dan dalam masa yang sama sedang menyiapkan tesis PhD..dan di rumah pula ada 5 orang anak kecil yang perlu diberi perhatian, saya dapat bahagikan masa saya antara kerjaya, bisnes dan keluarga dengan baik.
.
Tahun 2014 adalah tahun gemilang saya dalam kerjaya dan bisnes. Saya mula mendaki rank dalam Shaklee sejak tahun 2013 sehingga saya mencapai Rank Senior Coordinator dan berjaya mendapat pelbagai award daripada Shaklee seperti Star Achiever Award, Car Bonus dan pada tahun 2014 juga saya layak menyertai International Trip Shaklee ke Long Beach, California, USA.
.
Dan pada tahun 2014 juga, saya berjaya menggenggam segulung ijazah Doktor Falsafah setelah bertungkus lumus menyiapkan tesis dengan kerjaya, anak-anak kecil dan dalam masa yang sama turut menjalankan bisnes Shaklee secara part-time.
.
Ramai yang bertanya saya pada waktu itu, macamana pengurusan masa saya? Bagaimana saya dapat bagi komitmen kepada beberapa tugas utama yang berbeza (pensyarah, pelajar PhD, isteri, ibu dan bisnes women?
.
Sebenarnya saya juga seperti tak percaya saya dapat uruskan kesemua dengan baik. Saya bukan jenis orang yang sediakan jadual sistematik untuk semua urusan saya. Saya cuba jadi seorang wanita multi-tasking. Cari masa di celah-celah masa kita yang ada. Apa yang saya pegang, jika kita jaga masa dengan Allah, Allah akan jaga masa kita sebaiknya. Dan pepatah ini juga selalu saya ingat: “Dimana ada kemahuan, disitu ada jalan.”
.
Walau banyak tekanan kerja dan family (setelah maid lari) tapi bisnes Shaklee adalah salah satu cara menyalurkan stress saya keluar..haha..saya sangat gembira berkongsi pasal Shaklee tanpa ada tekanan langsung! Saya mula belajar berblog dan vlog sebagai salah satu medium perkongsian saya ttg pelbagai perkara termasuk bisnes.
.
Selama 6 tahun saya hanya berbisnes Shaklee secara part-time, tapi apa yang saya dapat adalah lebih daripada sebahagian mereka yang buat bisnes ini secara fulltime. Bonus 4 angka setiap bulan, beli kereta dengan car bonus Shaklee, melancung dalam dalam luar negara percuma setiap tahun dan bermacam lagi insentif daripada Shaklee. Apa yang penting, kalau kita betul-betul hendak dan mahu, kena buat sehabis baik dan mohonlah redha suami, ibu bapa dan redha Allah juga.
.
Kepada anda di luar sana, yang bekerjaya tetap ataupun surirumah dan dalam masa yang sama berminat untuk berbisnes Shaklee, jangan tunggu-tunggu lagi. Mulakan niat anda hari ini. Sertailah team saya #Annajah untuk mencapai impian anda dalam Shaklee.

Macam mana? Best kannnnnn…. Jadi jangan tunggu lama-lama rugi tau tak join group bisnes kami.

Hubungi saya untuk saya bantu anda bersama melakar kejayaan dan juga dapat income lebih untuk masa depan yang selesa.

Saya ada pelbagai teknik untuk tingkatkan sale untuk saya ajar pada ahli bisnes di bawah organisasi saya. Jadi jangan lepaskan peluang tau.

Jom hubungi saya . 0173053031

2 comments
  • zara
    February 8, 2019 at 8:54 pm

    terbaik sangat bisnes ni, bisnes yang stabil dan boleh jana income tetap bulanan.

    Reply
  • zara
    February 8, 2019 at 8:54 pm

    terbaik sangat bisnes ni, bisnes yang stabil dan boleh jana income tetap bulanan.

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge