Masalah tulang retak terjadi bila daya yang dikenakan pada tulang lebih kuat daripada daya ketahanan tulang kita. Ia akan menganggu kekuatan dan struktur tulang seterusnya kita akan rasa sakit , kemungkinan pendarahan, kehilangan fungsi , keretakan atau patah. Tulang retak ada beberapa jenis, tulang retak bergantung kepada arah daya, kekuatan ,tulang mana yang terlibat , peringkat umur dan juga jika ada masalah kesihatan lain pada pesakit. Apabila kita terkena masalah tulang retak ini, apa yang kita nak adalah cepat baik kan ? jadi kita perlukan cara yang betul untuk membantu pulihkan tulang retak ini.

 

Antara faktor-faktor penyebab tulang retak ialah :-

  1. Berlaku kemalagan jalan raya
  2. tulang tertimpa benda berat
  3. Jatuh daripada tempat yang tinggi
  4. Aktiviti lasak
  5. penderaan

Ketahui tanda-tanda tulang retak :-

  1. Pergerakan jadi terhad dan berubah
  2. Bahagian jadi bengkak
  3. Mungkin berlaku pendarahan
  4. Bengkak dan lebam

Simptom Tulang retak :-

  1. kehausan
  2. rasa loya atau muntah
  3. Kebas dan ngilu

Saya ingin kongsikan apa wanita ini lakukan untuk pulihkan tulang retaknya :-

NOOR FAZIELA MOHD NOOR
.
[TULANG RETAK SEMBUH SELEPAS AMALKAN VIVIX]
.
Ziela nak kongsikan pengalaman tragis Ziela dengan Vivix.
.
Pada Februari 2016 , kami buat keputusan nak hijrah ke Ampang. Jadi masa sibuk nak packing barang nak pindah. Ziela masuk dalam bilik, sebab nak keluarkan baju dalam bilik. Sebab anak tengah tidur masa tu Ziela tak on lampu. Dalam gelap, tarik kotak. Tiba-tiba kaki rasa kebas. Rupanya bola bowling suami yang berat tu jatuh atas kaki. Ya Allah. Sakit sangattt. Allah saje tau. Menangis tengok. Tiba-tiba kaki membengkak. Dalam keadaan sakit heret kaki keluar. Tunjuk kat suami. Sambil menangis cakap. “Bang kaki sayang cacat dah.. Tulang retak patah dah” sambil menangis.
.
Mintak suami ambikkan botol Vivix dan Herbal Blend. Picit sebanyak nya Herbal Blend atas kaki. Dan terus minum Vivix tanpa sukatan.
Malam tu tak boleh tidur. Sebab malam kan sejuk. Angin masuk banyak sebab bengkak. Menangis sambil tidur. Sebab berdenyut.
2-3 hari solat sambil duduk, tak boleh pakai kasut, kaki bengkak sentuh kain pun ngilu.
.
Alhamdulillah selepas hari ke-4 kami pindah. Punggah barang, saya dah rasa 95% hilang rasa sakit. Cuma bila tekan. Masih rasa la. Dan dapat rasa tulang tak ditempatnya. Dan harini, dah masuk bulan ke 10. Ziela nak bgtau. Alhamdulillah Ziela tak cacat. Tak tempang. Dengan habiskan sebotol Vivix dalam masa seminggu. Dan maintain vitamin kesihatan lain.
#supermomshakleestory 

 

 

4 Produk yang berkesan untuk tulang retak ini ialah :-

  1. VIVIX untuk membantu membaiki sel dan otot yang rosak akibat tulang retak .
  2. ESP  adalah salah satu sumber protien, esp membantu pembentukan tulang baru yang kuat dengan cepat
  3. OSTEMATRIX , ostematrix adalah sumber kalsium yang lengkap bersama magnesium yang sangat diperlukan oleh tulang kita untuk kuat mampat.
  4. Omega Guard mengurangkan radang, bengkak dan sakit di bahagian retak

Jadi aizah sangat cadangkan pada semua yang alami masalah tulang retak , ikhtiar dengan 4 vitamin ini dengan konsisten . Dia telah terbukti membantu masalah tulang retak . Daripada kita menahan sakit terlalu lama dan juga menghalang pelbagai aktivit harian kita, ikhtiarlah dengan set tulang retak shaklee ini . In Shaa Allah .

Untuk keterangan lanjut boleh hubungi aizah terus :-

Klik button Whatsap di bawah ini untuk terus whatsap saya atau seperti no tertera di bawah  🙂

Atau anda boleh membuat pembelian secara online dengan mudah di :-

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=8df71b1a941cf3ed804e8b1d89f9c426

Jika pembelian online , sila hubungi saya untuk dapatkan pakej konsultasi dan tips menarik.

Disclaimer  :  Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat,menyembuh atau mencegah sebarang penyakit baca selanjutnya……

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge